Wednesday, December 05, 2012

Universal Studio Singapore

Kami ke sana masa minggu pertama cuti sekolah...baru teringat nak update kat blog. Kami bermalam kat Tune Hotel Danga Bay JB. Dah buah tempahan secara online...siap dengan tiket bas pergi balik ke USS.Kalau ambik secara online bayaran tiket bas lebih murah berbanding kat kaunter. Tiket tu blh ambik terus selepas check in di kaunter  syarikat Odyssey Bas....di luar pintu masuk tune hotel je.Kenapa pilih Tune Hotel? sebab Tune hotel ni lebih jimat dan lebih mudah untuk ke USS kerana mereka menawarkan Shuttle Bus ke USS. Turun saja dari hotel terus boleh naik bas ke USS. kalau tinggal di hotel lain, nak kena drive pula ke Tune Hotel. Biliknya pun ok la...sekadar untuk tumpang tidur je kan?



Kat depan pintu masuk ... tempat wajib bergambar


depan pintu masuk lagi...

USS bukak pukul 9 pagi until 7 petang. Jadi, datanglah awal dan naik rides yang famous dulu. Maskot-maskot tu biasa dia keluar dalam tengahari tapi paling banyak petang dalam pukul 3 camtu. 

USS ini best untuk mereka yang suka bergambar. Sebab diorang ada setting Hollywood, NewYork, Madagascar, Far Far Away, Egypt & Jurassic Park. 
 

Hollywood street. .... Semua bangunan cantik2
 
 Far Far Away...bergambar je...tak masuk pun ride kat sini. tukar shift dgn cik abe jaga si kenit tu. Budak2 je yg masuk..

Bersama Charlie Chaplin Tiruan....

Kalau rajin beratur boleh la bergambar dengan karakter2 tiruan macm ni...ada Marilyn Monroe...Betty Boop dan ramai lagilah...

Kat depan Jurassic Park ... ride kat sini seronok...boleh cuba
 

Lost World....
 
 Madagascar...yg ni aku masuk sekali....komen aku, utk org2 tua macam aku ni tak  masuk pun tak apa kat sini...tak seronok pun. kalau budak2 ok la.

 Ada free street dance show


Baby Rizqie ....muka happy kat hollywood Street


Dah tertidur...letih kena usung sana sini. Dia je yg masuk percuma. Tapi boleh naik ride tanpa henti...ride yg ditolak...

ride yg di kendong...

Kesimpulannya...memang best kat USS ni...Kalau berkunjung ke sana jgn lupa masuk yg Transformer tu..best sangat.

Kat depan Transformer...

Itu je cerita USS..malas nak tulis banyak2 sebab mood USS dah habis...hehe

2 comments:

  1. Kak nak tanya...pukul brapa naik bas dr Tune Hotel ke USS...and pukul brapa sampai ke USS?? Sebab saya pun ingat nak book Tune Hotel + bus ke USS .... Thanks

    ReplyDelete
  2. ada 2 trip...pukul 7 dan pukul 9. Sy naik pukul 7 pagi..balik 7 petang. Baik ambik yg pagi tu sebab tak jem sangat dan masuk ke USS pun org tak ramai lagi. Dah check in kat hotel tu terus pergi book tiket bas...takut nanti time yg kita nak tu dah penuh.

    ReplyDelete

 

My Secret Diary. rose-duniaku Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang