Friday, March 25, 2011

Cable Car @ Langkawi

First time naik cable car kat langkawi...kali terakhir naik di genting highland, itupun masa student kat UKM dulu...dah lama sangat2. Masa naik cable car kat genting dulu rasa macam dah tobat tak nak naik dah...cukuplah sekali. tup...tup bila sampai kat langkawi, dah 'ter' naik la pulak.  Mulanya memang dah tanamkan tekad...berkobar-kobar tak nak naik, tapi bila semua anak2 nak naik...terpaksalah tahan rasa takut tu.
on the way up...masih boleh senyum sebab masih lagi ditempat rendah.

Along, afiq dan bibik ratna

Dah sampai ke puncak Gunung Mat Cincang

Destinasi kami seterusnya adalah menuruni bukit untuk ke Jambatan Gantung.

Inilah jambatannya... menghubungkan dua buah gunung.

on the way down.. ke jambatan gantung...jauh la jugak kena turun
Along dan Afiq...gayat punya pasal di jambatan gantung, sampai terduduk...pening. Nasib baik kami pergi waktu pagi...angin tak lah kuat sangat. Kalau waktu petang, angin kuat...jambatan akan bergoyang2 ditiup angin...ish kecut perut aku.

Kenangan di jambatan gantung Gunung Mat Cincang

mama dan abah di jambatan gantung...gayat betul kalau pandang ke bawah.


Kami...

on the way up.... masa turun tak lah penat sangat. Bila nak naik balik...longgar habih lutut. Terpaksa lah transit dua tiga kali... ambik mood...



Bergambar di pertengahan jalan...sebelum sampai ke atas


Di puncak gunung Mat Cincang...


Akhirnya.... bila dah penat macam2 boleh jadi....gaduh la....masing2 dah muncung. Iklan macam ni boleh tengok everytime...everywhere.... ni yg buat aku pening kepala.

0 comments:

Post a Comment

 

My Secret Diary. rose-duniaku Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang